پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران
سرخط خبرها

مزاحمت سایبری با هک وای فای | شکاتی که خود متهم هستند

  • کد خبر: ۸۱۲۷۵
  • ۲۹ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۱
مزاحمت سایبری با هک وای فای | شکاتی که خود متهم هستند
کلاف سردرگم ماجرای پرونده سرقت مجازی درپی ورود پلیس فتا باز شد و متهم اصلی دستگیر شد.

مهدی قرآنی | شهرآرانیوز؛ مردی جوان با در دست داشتن مرجوعه‌ای قضایی به مرکز پلیس فتای استان خراسان رضوی در مشهد مراجعه کرد و پس از اعلام موضوع شکایتش به اداره مبارزه با جرائم فضای مجازی این پلیس تخصصی هدایت شد.

شاکی مدعی بود فردی شماره رمز اینترنت بی سیمش را هک کرده و هر ماه حجم ترافیکش را سرقت می‌کند. مرد جوان نیز در ادامه اظهاراتش گفت که به تازگی شبکه اینترنت خود را ۳۰۰ گیگابایت شارژ کرده است که در مدتی کوتاه همه حجم ترافیکش مصرف شده است.

تیم بررسی کننده این پرونده با این احتمال که سارق ترافیک باید فردی ساکن در محله شاکی باشد تحقیقات تخصصی خود را برای ردزنی این فرد آغاز کردند.

بررسی‌های سایبری مأموران پلیس فتای مرکز استان خراسان رضوی ادامه داشت تا اینکه اطلاعاتی از متهم پرونده به دست آمد. سرنخی که در آن مشخص بود متهم با هک شماره رمز «وای فای» شاکی هر بار حجم ترافیک آن را مصرف می‌کرده است.

تحقیقات این پرونده مسیر خود را طی می‌کرد تا اینکه متهم در یکی از خیابان‌های نزدیک به محل سکونت شاکی شناسایی شد و جلب او در دستور کار مأموران پلیس فتا قرار گرفت.

شکایت علیه شاکی

در حالی که ضابطان قضایی در حوزه فضای سایبری مشغول بررسی این پرونده بودند مشخص شد پیش‌تر فردی علیه شاکی پرونده به اتهام مزاحمت سایبری از وی شکایت کرده است.

فردی که مدعی بود از طریق یکی از شبکه‌های اجتماعی از سوی فردی هدف مزاحمت قرار گرفته به مرکز پلیس فتا مراجعه و علیه او شکایت کرده بود. مأموران نیز در تحقیقات تخصصی خود با ردزنی نقطه آنتن دهی شبکه مورد نظر دریافتند که فرد مزاحم از طریق اینترنت خانگی به شبکه سایبری متصل شده و اقدام به مزاحمت کرده است.

سرنخی که به محل سکونت شاکی همین پرونده سرقت ترافیک اینترنتی ختم می‌شد. با طرح این شکایت حالا شاکی پرونده که خودش در این جریان متضرر شده بود، در مظان اتهام قرار داشت و باید اثبات می‌کرد که مزاحمت سایبری از سوی او اتفاق نیفتاده است.

هک وای فای با یک نرم افزار ساده

تلاقی این ۲ پرونده موجب شد تا مأموران به بررسی بیشتری درباره اظهارات هر ۲ شاکی بپردازند. تیم رسیدگی کننده پس از تکمیل تحقیقات خود با طرح این فرضیه که متهم هک کننده وای فای پرونده اولیه همان شخصی است که برای شاکی دوم مزاحمت ایجاد کرده تحقیقات خود را تا رسیدن این فرد ادامه دادند.

پیگیری‌های پلیسی ادامه داشت تا اینکه سارق ۳۰۰ گیگ اینترنت شاکی اولین پرونده در نزدیکی خانه وی به دام افتاد.

متهم ابتدا منکر ارتکاب هرگونه جرمی از سوی خودش بود، اما طولی نکشید که در برابر شواهد و ادله کافی در ۲ پرونده گشوده شده، به زانو درآمد و بزه انتسابی اش را پذیرفت.

او ابتدا برنامه‌ای موسوم به هک «wifi» را بر روی گوشی تلفن همراهش نصب کرده و پس از تحصیل رمز دستگاه شاکی آن را در اختیار دوستان نزدیک خود قرار داده است. در این میان متهم با در دست داشتن رمز وای فای شاکی برای شاکی دومین پرونده ایجاد مزاحمت می‌کرده است.

شکاتی که خود متهم هستند

رئیس پلیس فتای استان خراسان رضوی در تشریح دیگر ابعاد این ۲ پرونده گفت: متهم به دام افتاده پسری جوان است که مدعی بوده فکر نمی‌کرده پلیس بتواند ردش را بزند و او را دستگیر کند. او به خیال اینکه در فضای مجازی هیچ ردی از مجرمان باقی نمی‌ماند با هک کردن رمز دستگاه وای فای یکی از شکات حجم ترافیک وی را مصرف می‌کرده است؛

بنابراین پرونده این پسر نو جوان برای سیر مراحل قانونی و کشف دیگر جرائم احتمالی در اختیار مقام قضایی قرار گرفت.

سرهنگ جواد جهانشیری به کاربران فضای وب و اینترنت هشدار داد: شهروندان توجه داشته باشند که برای سهولت در به خاطر سپردن رمز‌ها به هیچ وجه از ارقام ساده استفاده نکنند و با انتخاب ترکیبی اعداد، حروف و کارکتر‌های ویژه مانع از دسترسی افراد سوءاستفاده گر به وای فای خود شوند.

علاوه بر این استفاده غیر مجاز از اموال حقیقی و حقوقی دیگران مطابق ماده ۲۵ قانون جرائم رایانه‌ای جرم بوده و قانون گذار با فرد متخلف در چهارچوب قانون برخورد خواهد کرد. همچنین سهل انگاری در محافظت از رمز وای فای زمینه ساز عواقب مجرمانه‌ای است که در وهله اول دامن گیر صاحب دستگاه مورد نظر خواهد شد و طبق قانون اگرچه متضرر شده باشد، اما خود متهم ردیف اول پرونده خواهد بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->